Barnen, dem barnen.

Jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Har ju hänt så mycket sen sist.

Lilleman väger nu hela 6.8 kg och är 65 cm lång. Lång kille med långa fötter. Han växer ur allt nu på väldigt kort tid.
Dags att börja handla långärmade bodysar då han bara kan ha 2 st nu. Helammar fortfarande. Så himla skönt och mysigt att jag fortfarande kan det. Har testat potatis o majspuré, ingen höjdare dock. Idag gav jag honom lite broccolipuré, vilka rysningar han fick och kvälningar. Inte så konstigt, det luktade riktigt äckligt.

Han har vänt sig från rygg till mage för ca 3 veckor sen. Nu kan han inte sluta :) När han ligger på mage på golvet så riktigt kämpar han att komma framåt. La en leksak ca 20 cm framför honom igår och jisses vad han kämpade. men han lyckades oxå, men det är ju mer has än krypning än så länge.

Sen ca 2 veckor tillbaka började han ta små steg framåt när man håller honom. Förra veckan gick han från mammas vardagsrum ända till köket. Han älskar att stå och hoppa i knät. Jättejobbigt för mina armar så vi köpte en hoppgunga, men den nöjer han sig bara med några minuter. Han gillar gåstolen i alla fall. Den är min räddning när jag vill ta ett bad. Då sitter han där i och skuttar och leker med sina skallror. På tal om bad ja, det är inte så populärt hos honom. Han blir lite skraj och är nära att gråta. Tvärtemot vad Tova tycker. Hon ÄLSKAR att bada.

Tovaskrutt har blivit en mycket gladare och någolunda lugnare tjej. Jag brukar ha henne 4 nätter och Johan tar henne ca 1 vecka. Jag blir ju inte helt barnfri eftersom jag ammar lilleman så därför har jag henne inte en hel vecka. Men däremot verkar hon bli svartsjuk på oss när Johan och jag umgås, hon får liksom inte ha en av oss helt i fred så då är det samma visa som när vi bodde ihop. Är man ensam med henne så är hon gosig, leker lite för sig själv och något snällare.

När jag hade henne första gången i lägenheten var jag rätt nervös. Hur ska JAG orka med 2 barn helt ensam. Jag tassade på tå så fort nån sov så att jag inte skulle väcka nån av dem så den väckte den andra. Helt galet ju. men det gick bra och det är skönt att ha båda samtidigt. Man längtar ju så otroligt efter henne fast man nästan ses varje dag i alla fall. I början så tyckte man att det var tufft att va ensamstående 2 barnsmamma. Gå upp kl halv 5 och försöka få nån av dem att somna om. Dem väcker varandra. Men så fort jag har båda så är det tidiga mornar och tidiga kvällar. Nåt man har vant sig vid. När jag är ensam med Théo ser det lite anorlundare ut, några timmar senare i stället.

Har en lekpark precis utanför gångbanan vid min altan. Där är vi ett par ggr i veckan. Det tycker hon är så himla kul. Åker rutschbana, gungar högt, högt. Och leker i sandlådan.

I morgon ska vi träffa min lille kusin Wille som är snart 3 år. Vi ska gå till stora lekparken där dem kan springa av sig lite.
Om en vecka är det dags för mig att ha min busunge igen :)

RSS 2.0