#Dag 12

I min handväska

Där i finner man alldeles för mkt dock. Den är svart, ca 30 cm lång, 0 25 hög kanske haha. Har faktiskt ingen aning.
Jag har nycklar, parfym, deo, hårspray, smink, nagellack, lipsyl, nagelfil(bra även att ha om man blir överfallen) smycken, intimsaker, halstabletter, gel mot smärta, tigerbalsam hmmm, ja det var lite gott o blandat iaf, har säkert mer saker ja inte kan komma på =)

#Dag 11

Har slarvat lite med att ta detta i 30 dagar i sträck men det får bli som det blir =)

Mina syskon lr rättare sagt, Mitt syskon.

Har en lillasyster som heter Johanna. Hon är 6 år yngre än mig. Skulle kunna skriva en hel novell om henne o hennes påhitt men ja förkortar det lite enkelt till några punkter.
  • Jag blev överlycklig att få ett litet syskon så jag hjälpte till med mat och blöjor rätt tidigt.
  • Ser henne framför mig som om det var igår, när hon var 4 år o en vilja av stål så skulle hon lära sig att cykla på landet. En liten knubbig och svettig sak springer upp o ner för slänten med cykeln. Slänger den och blir arg när det inte går men tar upp den lika snabbt och försöker igen och igen =) Tillslut ligger håret klistrad vid det rödsprängda ansiktet och hon lyckas cykla alldeles själv, utan stödhjul eller hjälp från oss (vi fick inte hjälpa henne)
  • I 6 årsåldern började hon visa sitt humör, gud vad vi bråkade och bråkade men på natten var det jag som gick in o hämtade henne för att jag var lite mörkrädd o ville ha henne jämter mig. Sen på morgonen när mamma eller pappa undrade varför hon gått in till mig igen sa jag att hon ville det. Skyllde på henne liksom haha. va snäll man va.
  • Några gånger har jag fått stänga in mig på toaletten då hon jagat mig med vissa farliga saker.
  • I hennes tonår hade vi inte så mycket kontakt, hon hamnade i fjortisåldern o då betydde inte familjen så mycket.
  • Men när hon kom upp i 18 årsåldern började vi umgås lite mer och mer och fram tills nu har vi hållt ihop som syskon gör =) Vi har stöttat varandra när det varit svårigheter och diverse saker.
  • Snart är det dags för syrran att själv bli mamma, rör sig bara om några få dagar kanske. Hon är beräknad till 6 jan men BM trodde inte det var långt kvar nu. Ska bli så spännande och roligt att bli moster =)
  • En sista sak, jag vet inte vad jag skulle gjort om jag inte haft henne. Min syster betyder allt för mig och barnen. ÄLSKAR DIG SYSTER!!!!
See ya all =)

Resan t piteå ja =)

Jo nu är vi i Piteå. men resan hit tog sin tid, vilket man var något förberedd på efter alla trafikproblem man läst och hört om. På station i Linköping var det rätt mkt folk i båda väntsalarna. Vårt tåg kom ca 5 min försent, när vi kommit kanske halvvägs så har ett tåg framför oss gått sönder så vi var väl ca 40 min försenade till stockholm men som tur var fick vi reda på att nattåget till älvsbyn va lite försenat( sa dem först iaf)

Sen ändrade dem tid hela tiden för oss, men vi gick ner till spår 4 iaf o när vi åker nerför rulltrappan trodde jag först inte mina ögon, folk överallt. Säkert upp mot tusen om inte mer.. Vårat tåg skulle gått 1756 men tillslut så står både tid och spår så vi kan gå ut. Kl 1955 sitter vi på tåget, dock var våran vagn borta, den var trasig så därav att tåget var försenat. Vi 7 skulle legat i samma hytt men nu fick vi 2 st, finare hytter dessutom så det var inte så farligt =) Äntligen värme iaf då vi frysit i ett par timmar. Men efter ett tag har tåget fortfarande inte startat och det börjar bli kallt för ingen värme kommer längre från elementen. Toaletterna får ej användas eftersom tåget inte är igång. Tillslut kommer tågvärden o säger att snart får vi värme o så. Bara loket kommer.... Va? har vi inget lok? Okej, så det var bara att vänta. men som tur så satt vi bara lite mer än 1 timma på tåget o vänta. Sen kom värmen igång o man kunde äntligen gå på toa, började känna lite panik för jag var så himla pinknödig haha, barnen fick en stor eloge, dem hade inte kissat sen kl 16 på tåget till stockholm =)

Natt på tåget ja, första gången för mig. Barnen somnade som stockar, själv låg jag o vred mig. Saknades en kudde så ja lov på min tröja vilket kändes lite i nacken på morgonen. Men när jag somnade in gjorde tåget en inbromsning så jag vaknar m ett ryck och trodde jag skulle ramla ur. men det vara bara o vända på sig så somnade man om o sov periodvis.

Sen åkte vi buss resterande bit  från älsbyn, sen kom Johan morfar o hämtade upp oss o körde oss hem till sig där vi fått hela övervåningen för oss själva.

På torsdagseftermiddagen gick vi ut en sväng med barnen för att leka, kl var väl bara runt 15 men redan mörkt. Kändes som om man var ute kl 20 eller nåt haha. Sen blev det uppersittarkväll hos hans moster, dem flesta var nästan där så det var fullt hus men trevligt. Jag o barnen åkte hem vid 22 för både dem o ja var trötta.

Julafton, kändes dock inte som julafton. Barnen dock dem pratade o tjattrade o kunde knappt vänta till kl 16 då vi skulle vara i en stor lokal med hela släkten =) Kändes lite konstigt att vara borta från resten av min familj och tanken på en jul utan pappa fick mig att vara lite extra känslig. Men jag fokuserade på barnens glädje så jag inte brast i gråt. Däremot var jag känslofylld.
Kl 14 kände jag mig dessutom jätteskum o tog febern då jag haft så förbannat ont i halsen under natten o dagen. Jahopp, kul. 39 graders feber.. Bara att ta värktabletter o slänga sig i sängen en stund när J kom tillbaka efter en liten rekning av jaktstugan vi skulle till på juldagen..

Kände mig sisådär när vi skulle åka men jag ville ju inte stanna hemma själv under julafton liksom, däremot satt jag mest och drack mineralvatten, nån cider fick jag i mig men inte mkt mer. När vi kom till lokalen var all julmat framdukat och jag kände hur hungrig jag var dock fick jag inte ens i mig en tallrik mat. blev arg o ledsen på mig själv, jag som längtat så efter julmat så nu ska jag laga sånt när jag kommer hem =)
Tomten kom på besök till barnen glädje =) Vad paket alla fick, speciellt alla barn. Trodde ju inte våra skulle få så mycket men det blir en hel del att frakta hem kan jag säga.

Mysigt iaf har vi. Dock att både barnen och jag ligger sjuka nu så är det endå trevligt. Vi hinner ju tyvärr inte med allt som var planerat men vi försöker. Så länge barnen orkar gör vi saker, mig struntar jag i. jag får käka febernedsättande o vara sjuk en annan dag haha. Inte så ofta man är här ju liksom.

Får fortsätta en annan dag o beätta o juldagen o så. Blev ett rätt långt inlägg det här haha.

God fortsättning får ni alla ha iaf =)

PUSS


Annorlunda jul..

Kommer kännas så konstigt att fira en jul utan pappa. Dem senaste veckorna har man på nått sätt glömt bort sig själv.. Man tänker på att ta telefonen och ringa honom.. När man tänker på vilka julklappar man skulle köpa så funderade man på vad man skulle ge han.. Men så kommer man på sig själv och man fattar fortfarande inte att han är borta..

Därför är det på nått sätt skönt att åka bort under julen. Ska bli självklart jättekul att träffa alla där uppe. Var ju så länge sen nu. Men på nått sätt kan man också bara lämna allt här nere ett tag och tänka på annat. Självklart kommer han hela tiden finnas med oss. Ska tom ta med ett kort på han och tända ljus för honom och alla andra som lämnat oss i stor saknad.
Det är väl just vid såna här högtider som saknaden blir enormt mycket tydligare, och det var ju inte så länge sedan pappa gick bort heller....

Lilla pappsen. Vakar du över oss däruppe?
Vi kommer aldrig att glömma dig och vilken stor människa du var.
Alltid en som brydde sig och ställde upp för dina medmänniskor.
Du kommer föralltid att vara med oss, i våra själar och i våra hjärtan.
Älskar dig så mycket. Puss & Kram

With love and a kiss from moi

min dejt =)

Igår hade vi 3e dejten =) Jättemysigt. Nu kommer vi inte ses förrän efter nyår =( .. Vi åker ju imorrn och kommer hem dagen före nyår. Vi kikade på skräckis och bara mös =) Mycket pirr i magen. Haha, det är allt jagkan skriva än så länge. Men jag ser fram emot en 4e =)

Får se när jag hinner skriva nästa gång. Om 2 dagar befinner vi oss i Piteå =) Så hörs vi inte innan så får ni alla ha en underbar jul. Merry Xmas to all =)




With love and a kiss from moi

#Dag 10

Det här hade jag på mig idag.

O just bästa dagen att skriva ner det :p För idag har jag absolut inte haft det snyggaste på mig direkt. Idag har det vart en slapp dag. Har haft röda mysbyxor, mina underbara strumptofflor-jättegosiga, en rosa snobben t-shirt och en gosig luvtröja. Har ju haft fullt upp idag så det har inte blivit nån speciell klädsel liksom =)

#Dag 9

Min Tro

Jag är ateist så jag tror inte på nåt särskilt. Det kan vara Adam o Eva som var dem första personerna eller självaste evolutionen som skapade människan. Vi kan härstamma från apan eller nåt annat däggdjur, inte vet jag. Jag vet bara att vi finns. Om gud finns har jag inte den blekaste aning och vad är det som säger att Gud måste vara en man, det kan lika gärna vara en kvinna i så fall.

Och om nu gud finns varför finns det så mycket ondska och orättvisa här i världen? Nä jag förstår mig inte på tro, jag kan tro på att nåt finns men jag tror inte på nån enskild religon dock.



With love and kiss from moi.

30 dagar av Sanning.

Dag 7 - Min bästa vän.(lördag)

Min bästa vän heter Anna. En rolig, sprallig o underbar tjej. Tyvärr har vi glidit ifrån varann under åren som gått, men vi börjar hitta tillbaka igen, så fort vi träffas är det som om vi aldrig varit ifrån varann.
Där har man en RIKTIG vän =) Alltid kul och träffa denna sötnos.

Dag 8 - Ett ögonblick.

Har ju två ögonblick. Det första är när dem la upp lilltösen på mitt bröst och hon gösade in sig vid mitt bröst =)
Det andra ögonblicket är ju också självklart =) Det är när dem la upp lillkillen och han gjorde likadant och hittade bröstet. Det är dem underbaraste, finaste och mysigaste ögonblicken i mitt liv <3





With love and a kiss from moi

18/12-2010

Har vart på julklappshazard hos makarna Nylin. Var toppen att träffa er alla som var där. En del har man inte träffat på länge... Jättekul kväll/natt =)
För en gångs skull vann jag, brukar alltid ha otur men ikväll var jag den som vann mest. 5 paket =)



Hm vet inte hur jag ska ta detta... Jag vill vara med dig men samtidigt ta det lugnt... Känns som om jag är delad mitt i tu, hur fan ska jag tyda det. Är så trött på att göra som folk säger åt mig... Vill följa mitt eget hjärta nån gång.. Men samtidigt är rädslan där att göra nån besviken... Antingen mig själv eller nån annan... Hur ska jag göra... Lita på mig själv eller sunt förnuft från andra... Aaaaahhh, ibland vill jag bara skrika.... Slå bakut, visa en reaktion. Varför ska allt vara så svårt... Ibland önskar jag att jag inte är den jag är utan nån annan.... En oförstörd varelse, fri från svek, sorg och ett hjärta...

Sov sött alla...................................

#Dag 6

Min dag.

Idag fredag har jag lämnat och hämtat barnen på dagis. Jag har vart och handlat lite saker till festen ikväll.  Nu ett tag framöver blir det att titta på film med barnen, bada dem och sen åka och lämna dem hos M o T. Sen blir det att åka hem igen, hälla upp sig ett glas rött och ta ett varmt avkopplande bad. Efter det är det dags att göra sig i ordning för att åka till Makarna Nylin där det blir julklappshazard och att umgås med vänner man inte träffat på länge och lite gott att dricka =)

Så ser min dag ut =)



With love and a kiss from moi

30 dagar av Sanning.

Missade igår så här kommer båda dagarna.

Dag 4 - Det här åt jag idag.(igår onsdag)
Hm knappt jag vill skriva ner det, skäms lite för jag vet att jag får skäll från folk. But here we go =)

Frukost: te
Lunch: ingenting
Middag: blåbärssoppa
Kvällsmat: Ingenting om man inte räknar en hand full med chips, 2 glas julmust, 1 kopp blåbärssoppa. O nej jag bantar inte, har bara ingen aptit längre...



Dag 5 - Vad är kärlek.

Ja vad är det? För mig är det när man får fjärilar i magen när man tänker på den personen. Du vet inte vart du ska ta vägen för du blir så nervös. Du blir fjantig när du pratar om personen. Längtar efter att höra hans röst eller att få träffa han. Du vill sitta nära men är för blyg. Du tar försiktigt hans hand och hjärtat hoppar till när han rör vid dig. Att få kramas och få kramar. Få ömhet. Han visar vad han känner för dig och du visar honom. Du kan inte sluta tänka på han eller sluta titta i smyg =) Du litar på honom i vått o torrt och han ska kunna lita på dig med. Att bara vara kärleksfull =) Kyssar.



With love and a kiss from moi


#Dag 3

Mina föräldrar

Min mamma heter Carina och är 51 år. Hon var 23 när hon fick mig och 29 när hon fick min syster.Hon träffade pappa när hon var 16, 17 år. Sen fölovade dem sig och sen gifte dem sig när jag var 4 år. Min mamma betyder enormt mycket för mig, hon har funnits där för mig och barnen i både vått och torrt. Visst att man var riktigt elak i tonåren, mycket man ångrar nu såhär efterråt. Men man ska inte titta för mycket bakåt utan det är här och nu som gäller och att man kan göra det bättre i framtiden. Jag är glad att jag har mamma och jag hoppas jag får ha henne länge framöver.

Min pappa heter Peter. Han blev bara 53 år, han gick bort för snart 4 veckor sedan efter en lång kamp mot cancer. Men till slut vann den. Man kan inte med ord förklara hur arg man är över denna hemska sjukdom. Men jag kan med ord förklara hur mycket pappa betydde och kommer alltid att betyda. Han var en man som aldrig bråkade med någon, det var tyvärr jag som bråkade i tonåren. Men jag vet att pappa brydde sig om mig och därav blev det konflikter. Han älskade naturen, vi åkte och fiskade när jag var liten till upp i tonåren. Gick på Omberg och tittade när vårblommorna kommit fram. Vi hade landet. Han tog med mig på några LHC matcher, o det var himla kul =)
Han fick uppleva 2 barnbarn och ett som är på väg. Han kämpade verkligen in i det sista att han skulle få se den 3e. Jag saknar honom så mycket och kommer aldrig glömma denna man, pappa, morfar, son, bror.


With love and a kiss from moi

Måndag 13/12-2010

I fredags var jag på dejt, en helt underbar dejt =) Var mycket trevligt och vi åt på Texas Longhorn och fortsatte till Bishops och jag testade 2 nya ölsorter. Sällskapet? Hemligt än så länge :p Men jag hoppas verkligen på att vi ses igen.

Lördags var jag hemma hos mamma och Pelle, vi åt lite gott och såg på Så mycket bättre på 4an, var ju finalavsnittet så jag var tvungen att kolla =) Dem flesta låtarna folket tolkade där var kanonbra. Men en låt som satte avtryck i mitt hjärta är när Lill-Babs sjunger Huvudet Högt. Satt och lyssnade på den igår och tårarna bara rann.. Lyssna på den, sorglig men bra.

Igår var det städdag, mycket och jag är ändå inte klar, har inte orkat springa upp på vinden än. Men jag måste!! Sen kom barnen hem, fick en stund med Theo för sen kom J och hämtade honom. Sen hade jag och tösen lite mys innan det var dags för henne att sova. Senare ringde den hemlige =) Kort samtal men otroligt skönt att få höra rösten.

Idag har vi bakat pepparkakor med Theo och J, jag fixade julköttbullar, janssons frestelse och revbensspjäll. Jag tjuvstartade på julmaten =) Gott var det i alla fall. Sen satt vi och pratade lite om resan. Sjukt att det är redan nästa vecka, vart har första veckorna på december tagit vägen egentligen? Sjukt.

I morrn bitti har jag möte på dagis, sen är det tid hos min läkare. O sen på kvällen kanske det blir lite film med P =)



With love and a kiss from moi

30 dagar av sanning. #Dag 02

Min första kärlek.

Okej, jag bortser från den tiden då man skickade lappar med "Får jag chans på dig? Sätt ett kryss i ja eller nej rutan =) Det var tider det , haha.

Nä min första kärlek. Det var barnens pappa. En smal varelse som kom in i mitt liv och tog mitt hjärta med storm =) Resultatet blev en förlovning, en flicka och en pojke. Ens första kärlek kommer väl på nåt sätt alltid finnas på en plats i hjärtat, som ett avtryck liksom. Vi fick ju endå ut nåt bra av det iaf. 2 underbara trollungar =)

Det var det =)





With love and a kiss from moi


30 dagar av sanning. #Dag 01- Om mig.

Tänkte göra nåt som jag ser att många gör i sina bloggar nu för tiden. Så då är det min tur.
30 dagar = 30 sanningar.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Då ska vi se.

Jag heter Madeléne Sussanne. Bor i en hyreslägnhet i Skäggetorp, Linköping. En 28årig 2 barnsmamma och singel. Har fått den lyxen att jag har 1 av varje, en flicka som är 5 år och en pojke som är 3.5 år. Jag blev mamma första gången när jag var 23 och andra gången 1½ år senare. O ja, lite tätt ja vet. Men det bästa jag gjort i mitt liv är dessa underbara troll =) Jag har en syster som är 22 och väntar sitt första barn nu i jauari. Så snart blir man moster =)
Just för tillfället är jag arbetssökande. Har haft en hel del tuffa dagar i mitt liv men än så länge står jag kvar med båda fötterna på jorden. Och snart så hittar man väl tillbaka till arbetslivet som jag saknar(hoppas jag då jag snart klättrar på väggarna här hemma.)

Jag älskar att vara med mina barn, baka, laga mat, ta långa promenader, umgås med vänner, hitta på lite tokigheter ibland =)
Tycker om att bli gaddad, vilket märks då jag har 6 tatueringar och på väg att skaffa fler.
Läser gärna böcker, ibland kan jag komma i någon period då jag bara läser när barnen sover eller inte är hemma.
Tycker mycket om film, gillar alla genrer.
Lyssnar på i stort sett all sorts musik (kanske inte så mkt dansband, men det funkar)
En del säger att jag sitter för mkt vid datorn, o det kanske ja gör =/
Röker men måste sluta (trappar ner iaf)
Väger lite för lite, måste äta mer haha
Tycker om rödvin och en blodig köttbit till, men är helt besatt av sushi =)

Japp det var lite om mig =)

With kiss and love from moi


Ett sista farväl <3

Igår var vi i Mjölby Kapell för att säga farväl till pappa. Det var jag o Tova tillsammans med mamma, syrran, dennis o pelle. Sen kom resten av släkt o vänner.

Vi fick gå in innan för att förbereda oss lite innan själva begravningen. Det slog mig med häpnad och jag blev så rörd över att se hur många som hade skickat blommor. Har nog aldrig sett så mkt vackra blommor på nån begravning förut. Och framför kistan med linneduk låg vårat fina arrengemang. Ett hjärta av röda rosor, det var så mkt vackrare än vad jag kunnat tänka mig. Tova gick o höll mig i handen o ögonen var stora när hon tittade på blommorna, efter en liten stund satte jag mig med henne på kyrkobänken och förklarade att i kistan ligger morfar. Hon nickade med huvudet.

Sen fick vi gå in i anhörigrummet, där in kom resten av släkten och vi hälsade o visade vår sorg.

Jag satt o kollade klockan hela tiden, räknade ner o kände klumpen i magen växa.. O då var det dags, jag tog ett djupt andetag och gick ner till kapellet med Tovas hand i min.

Satt redan mkt folk därinne och Marie stod längst fram, vi kramade varann o tårarna glittarde i ögonen.

Jag , min syster, hennes fästman o Tova satte oss längst fram på vänstra sidan. Klockorna börjar ringa och jag tar Tovas hand i min. Mer för att trösta mig själv tror jag.. Hon tittade på mig o sen fram mot kistan.

Prästen började med att berätta att pappas arbetsplats har en tyst minut kl 13, precis när klockorna ringde. Jag blev så rörd av det, att ett stort företag stannar upp för att hedra en bortgången arbetskamrat och vän.

Sen blev det gudstjänt, sång, dikter och till slut blev det dags att säga farväl. Jag ställer mig upp med Tova, hon tar min hand och vi går sakta upp mot huvudänden. Tårarna rinner, jag ger rosen en kyss o lägger den på kistan, säger att jag saknar honom så o att jag älskar honom. Tova lägger sin fina bukett med 3 rosor o vit sky bredvid min ros.(vi berättade för henne innan vad 3 rosor står för, hon blev glad)  Hon tittar upp på mig med våta ögon. Vi går sakta ner och sätter oss och då börjar hon gråta, jag sitter o vaggar o pussar henne medans jag själv gråter. Sen går alla förbi oss o tar i hand, många av hans nära arbetskompisar var där.

Som avslutning kom våran låt till pappa, låten johanna älskar så. Shirley Clamps låt Jag fick låna en ängel, och då brast det verkligen för oss båda, ordentligt.

Efteråt åkte vi hem till pappas storasyster och mötte upp resten av den sidan av släkten, åt smörgåstårta. Blev överraskad att jag fick i mig nåt, har knappt kunnat äta på 2 veckor men nu var det som allt släppte och jag fick i mig 2 stora bitar, o då menar ja verkligen stora.

Vi stannade kvar ett tag sen åkte vi hem. O jag var så trött, Tova o jag väntade på att theo skulle komma hem från sin far så dem kunde äöta kvällsmat o sen lägga sig, för jag ville verkligen gå o sova.

Så jag somnade tidigt oxå =) Helt slut var jag efter denna dag.

På ett sätt är det skönt att det är över, men jag förbannar den där uppe som tog vår pappa ifrån oss alldeles för tidigt. Men om hans öde nu ändå var skrivet såhär är jag glad att han inte lider längre och det är trösten man finner.

Ska lägga in en bild på det fina hjärtat vi gav till pappa så snart jag får bilden.

Åååh, pappa så vi saknar dig, men vi vet att du har det bra nu.
Du är frisk och ståtlig som förr. Och jag vet att du har mött vår kära Måns nu. Vi älskar dig så mycket och vi sörjer dig nåt otroligt.
Jag tänder ljus för dig varje kväll. Och tittar upp mot himlen i hopp om att få se en stjärna falla.
I hopp om att det är du som visar att allt är bra och att det blir bättre.
Men vi ses igen.
Vi ses i Nangijala så småningom <3 <3 <3


Lite fakta om mig..

Lustigt den ville inte publicera sig förut, så vi kör igen =)

1. vad heter du?
Madeléne Susanne
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Hm, dille på utländska namn så Kayla kanske, gillart iaf =)
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Har fått för mig Malin..
4. vilket stjärntecken är du? Lejon
5. vilken årgång är du? 82a
6. vart bor du? Lkpg
7. bott utomlands? Nej
8. flyttat antal gånger? 5 ggr
9. vart skulle du vilja bo? Hus med stor trädgård =)
10. vilken skolklass? Slutade skolan 1998
11. vad vill du bli när du blir äldre? Äldre, haha, förskolepedagog, socionom eller bara förtsätta i samma spår som tidigare, alltså butikssäljare

UTSEENDE
1. hur lång är du? 166 cm
2. hur mycket väger du? För lite just nu, 52 kg
3. hårfärg och frisyr? Mörkbrunt med lite röda toner i, kort bak och längre fram
4. ögonfärg? Gråmelerade men kan tom bli lite gröna i visst ljus och viss klädsel.
5. mest nöjd med? Mina ögon, läppar, ben
6. minst nöjd med? *harkel* brösten
7. skostorlek? 37
8. glasögon? Läsglasögon som ja borde använda oftare
9. har du några piercingar/tatueringar? 5-6 hål i öronen, piercing i näsan, och 6 tatueringar

FAVORITER
1. filmer? Älskar film men Twilight Saga, Die Hard-filmerna, Dirty dancing och grease är några favvo
2. låtar? Lyssnar på det mesta men rock ligger varmast om hjärtat
3. årstider? Vår-älskar o se allt knoppas och växa, Sommar-sol o bad m.m. Höst-när kylan kommer och mysfaktorn blir till en vardag, Vinter-snö,kyla, jul och nyår =) Kan med andra ord inte välja årstid =)
4. mat/dryck? Sushi är favoriten =) Men äter i stort sett det mesta, gillar även att testa nya saker, just nu julmust. Helger så är det glögg, vin eller öl.
5. djur? Katten Zimba 5½ år.
6. färg? Svart och rosa =)
7. parfym Wera Wang-Princess och Escada-nånting =)
8. tv-program? True Blood (sexig serie) CSI
9. ämne i skolan? Påbörjade omvårdnad, men bara i 6 mån.
10. sysselsättning? Söker jobb, tar hand om mina barn, handlar =)
1. vad använder du just nu för jacka? En grå jacka från Stadium
2. vad använder du just nu för skor? Svarta vinterkängor.
3. favoritfärg på kläder? Svart, grått, rosa och rött
4. favoritmaterial på kläder? Ähh, bomull =)
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Festklänningar, tunikor, flera jeans och underbart tjocka tröjor =)
6. favoritaffärer? Gina Tricot och H&M, men handlar även i andra butiker. O Zara i sthml har ja för mig att den heter.
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Ååh, till mig själv blir det inte så mycket som jag önskar, blir mer till barnen
8. favoritmärke? Har nog inget speciellt märke
9. vad har du för byxstorlek? 25-27, beror på vilken affär, men en 34a-36a är ja iaf
10. vad har du för tröjstorlek? 34 eller xs-small

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? mitt emellan skulle ja nog säga
2. vilken färg på tapeterna? grön med blommor, vill tapetsera om dock
3. vilka färger går rummet i i övrigt? björkfärgat, säng och bokhylla iaf
4. favoritmöbel i rummet och varför? äh, ingen, skulle vilja ha allt nytt i tex malm-serien på Ikea =)
5. vad vill du ändra där inne?Allt, från tapet o golv till nya möbler
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? ja
b) video/dvd? ja
c) dator? nej
d) stereo? nej
e) telefon? ja
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? ett hus mitt emot
8. vad gör du oftast i ditt rum? sover =), läser och byter kläder
9. vem förutom du brukar sova i din säng? just för tillfället är det bara jag o katten, och barnen ibland.
10. favoritpryl i rummet? Mitt smycketräd jag gjort själv =) o förstoringarna på barnen

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Ove, RIP
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? nycklar och en tändare
b) skolväska just nu? Länge sen =)
c) handväska eller liknande just nu? Smink, parfym, hårspray, tändare, smycken m.m. För mkt skit där i aif =)
3. vad är du beroende av? Ciggaretter fy på mig, just nu te =)
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lypsyl använder du? Nueva
6. vad tror du på? Att nått finns efter döden
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Ateist =)
8. vad köpte du senast? Jeans
9. har du nåt husdjur? Ja katten Zimba
10. vad bor du i? Hyreslägenhet

GREJER
plånbok: Har ingen, bara ett kortetui i stål och strass
tandborste: Lila
smycken: Inga på mig just nu
solglasögon: Har inga för tillfället
underkläder: Bomull och elastan
nagellack: Genomskinligt


Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trötter
Favoritgodis: Just nu Marabou Vintervit =)
Är det nåt du absolut inte äter: Sniglar, haha. Men kan tänka mig att testa det =)
Kläder just nu: Mörkgrå jeans, mystofflor, kortärmad topp och mys tröja
Musik just nu: Har inte på nåt nu
Vad sa du senast: Sluta hoppa i soffan =)
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Åh, på den tiden kvinnorna hade långa och stora vackra klänningar med korsett och mannen verkligen uppvaktade än =)
Sommarplaner: Inga för tillfället, ett tag kvar.
Fisk eller badkruka: Fisk
Saft eller alkohol: Saft till vardags, alkohol till fest
Hur många kuddar sover du med: 2
Favoritväder: Soligt och varmt på sommaren, soligt o kallt med vindstilla på vintern
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Klädesombyte, mobil, tandborste
Spelar du nåt instrument: nej
Morgon- eller nattmänniska: Beror på, i veckan tidigt med barnen men helgerna vill jag gärna sova lääänge
Sparare eller slösare: mitt emellan
Tror på liv på andra planeter: Ja eftersom universum är så stort så kan vi ju inte vara ensamma
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja absolut
Älskar du henne/honom fortfarande: finns ju på en speciell plats i hjärtat självklart men älskar inte längre iaf
Har du några homosexuella vänner: Några som jag inte direkt är vänner med är det.
Tror du på mirakel: Ja
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Absolut!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja rätt så iaf =)
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej absolut inte
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Några, har 2 nu men man vet ju aldrig om man skaffar fler =)
Bio eller promenad: Det beror på =)
Är du kittlig: Ja om man hittar rätt ställe =)
Snarkar du? Nej

Rädd för insekter? Nja, vissa spindlar är ja rädd för, och bålgetingar, kommer en sån då ser du knappt röken av mig för att ja försvinner så snabbt haha
Äckligaste insekten: Tvestjärtar
Största svaghet: för godtrogen
Det här är jag bra på: Att lyssna och ställa upp om nån behöver mig
Bästa bok? Maskrosungen och böckerna om Pojken som kallades det
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
Jaja, göra mig osynlig kanske haha

Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Adriatics pizza eller hamburgare på max, där är favoriterna =)
Skriver du dagbok? Inte längre, om man inte tycker att bloggen är som en dagbok =)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig igen? Var nånstans? Ja tatuering iaf, ska ju bygga ut o så =) Sen saknar ja ju iofs min speciella piercing
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) För tillfället lite saker som ligger i v-rummet o i hallen
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? ja kanske
Vilken hand håller du gaffeln i ? höger
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Ja, ibland kanske för mkt
Gillar du att sjunga? Ja, men inte när någon annan hör =) eller vid kareoke efter några glas haha
Anser du att du är stark? Nja, inte sen ja slutade arbeta, så det blir väl att träna upp sig lite snart =)
Brukar du sola? Ja, älskar att pressa =) Men nu var d ju ett tag sen så det blir nog solarium snart
Vad gör du om du får hicka? Försöker hålla andan lääänge =)
Röker du? Ja
Snusar du? Ja ibland, försöker trappa ner på ciggen i stället
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? Både
Har du en besatthet? Hm, tror inte det =)

Glädje mitt i allt

Känns som om det var ett tag sen ja skrev. Har vart tufft sen den 20 november, men mitt i allt börjar jag se små glädjeämnen =) Bara tanken på framtiden skrämde ju skiten ur mig förut efter som man inte ville inse att pappa inte kommer finnas med i den, så jag såg bara 1 dag framför mig liksom. Men nu börjar det kännas bättre. Man blickar frammåt =)

Julmånaden är här, för en gångs skull känner jag ingen stress över julen detta år. Iofs beror det ju på att man inte behöver stressa med pyntet eftersom man inte kommer vara hemma då utan uppe i Piteå. Har bestämt mig för att följa med barnen upp dit. Även fast situationen är helt annorlunda nu än vad den var när vi planerade detta för 2 månader sen. Men det kommer nog att bli kul, dem där uppe är så underbara att det ska bli så kul att ses igen efter ca 4 år. Kommer hem 1 lr 2 dar innan nyår, och nyåret blir nog lugnt =) o hemma hos mig. Får väl se hur vi ska göra med barnen emellan oss.

På fredag ska jag ut =) Ska bli skoj ;)

Den 17e är det julhazard hos makarna Nylin, skoj skoj.


Och sen har ja klippt mig ännu kortare =)

Skitnöjd med både färgen och frisyren, men kommer INTE att gå vidare till så kort jag än gång i tiden hade =)

Nä denna månad blir underbar skulle jag tro *blink blink*



Imorgon ska vi ta farväl av vår älskade pappa. Blir en tuff dag =( Min lilla tös kommer att följa med oss, men inte Theo eftersom han är så pass liten att han knappt förstår det här alls. Pust och stön...

Ha det bra alla mänsker =)


With some kiss and love from moi

RSS 2.0